Kisbabák kezelése

Ha kisbabája panaszára keres megoldást, szeretettel várjuk rendelőnkben.

Nagyon fontos, hogy a babák a lehető leghamarabb kapjanak kezelést. Ekkor van a legnagyobb esély arra, hogy megoldjuk azokat a problémákat, amelyek később komolyabb tüneteket okozhatnának.

A születés nem könnyű sem az édesanyának, sem pedig a babának. Akár a természetes, akár a császármetszéssel történő szülés során előfordulhatnak olyan körülmények, amelyek következményei később (közép- vagy hosszútávon) problémákat okozhatnak, és hatással lehetnek a fejlődésre.

kisbaba oszteopátiás kezelés

Beszéljük a kisbabák nyelvét

A klasszikus oszteopátiás vizsgálaton túl az integratív csecsemőterápia legfőbb eszköze, a Baby Body Language (BBL) ismerete is segít abban, hogy a leggyorsabban és legeredményesebben megtaláljuk a probléma fő okát.

A születési traumák oldásával foglalkozó Karlton Therry és Matthew Appleton, híres pre- és perinatális pszichoteraputák azt tanítják, hogy minden kisbaba arra vágyik, hogy megértsük a történetét, amit elmesél nekünk.

A babák a testbeszédükkel és az ún. emlékező sírással (Baby Body Language és Memory Crying) kommunikálják a születés előtti és alatti, még nem integrálódott élményeiket.

Az integratív babaterápia képzéseken részletesen megtanuljuk, hogyan tudjuk értelmezni a babák viselkedését.

A Baby Body Language ismeretével, az integratív babaterápia módszerével olyan problémákra is fény derül, amelyeket manuális vizsgálattal bonyolultabb lenne feltárni.
Amikor már tudjuk, mi okozza a diszfunkciót, oszteopátiás technikákkal lehetőségünk lesz segíteni az olyan problémák esetén, amelyek a szülés során alakultak ki. Ilyen például az elakadás, az idegrendszeri problémák, vagy a méhen belüli tartási rendellenességek…

Miben segíthetünk a kisbabáknak?

Az oszteopátiás technikákkal kezeléseink leggyakrabban az alábbi területeken nyújthatnak segítséget a kisbabáknak:

Mire számíthat Ön és kisbabája egy kezelés során?

A kisbabák kezelése 50 percet vesz igénybe beszélgetéssel együtt.

Édesanyaként természetesen végig a kisbabájával lehet, megérintheti és beszélhet hozzá.

A vizsgálat és a kezelés kizárólag nagyon gyengéd fogásokkal történik, teljesen fájdalommentes. 

Nagyon fontos számunkra, hogy nyugodt, otthonos légkört teremtsünk, mert a babák csak így tudnak megnyílni és befogadóvá válni. Erre a budapesti rendelő kiválasztásánál és berendezésénél is figyeltünk – fontos volt, hogy jobban hasonlítson egy lakásra, mint egy klinikai környezetre.

A kisbabák kezelése során minden esetben mindkét munkatársunk jelen van, hogy kellő figyelmet kapjon a baba is és a szülők is.

Hogyan tud Ön segíteni a babájának?

Nagyon fontos számunkra, hogy segítsünk a szülőknek abban, ők maguk hogyan tudnak segíteni kisbabájuknak.

Ha rendszeresen, akár csak napi pár percben masszírozza a kisbabáját, akkor stimulálja az immunrendszert, a vérkeringést, nyirokkeringést, az idegrendszert, a hormonrendszert, az emésztőrendszert.

A babamasszázs teljesen egészséges kisbabáknak is nagyon hasznos, de erősíti az oszteopátiás kezelés hatását is.

Készítettünk egy videós és írásos anyagokból álló webinárt, amelyben részletesen megmutatjuk és elmagyarázzuk, hogyan tudja masszírozni a kisbabáját, akár a születésétől kezdve. Erről bővebben itt olvashat:

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!