Kisbabák kezelése

Ha kisbabája panaszára keres megoldást, szeretettel várjuk rendelőnkben.

Nagyon fontos, hogy a babák a lehető leghamarabb kapjanak kezelést. Ekkor van a legnagyobb esély arra, hogy megoldjuk azokat a problémákat, amelyek később komolyabb tüneteket okozhatnának.

A születés nem könnyű sem az édesanyának, sem pedig a babának. Akár a természetes, akár a császármetszéssel történő szülés során előfordulhatnak olyan körülmények, amelyek következményei később (közép- vagy hosszútávon) problémákat okozhatnak, és hatással lehetnek a fejlődésre.

kisbaba oszteopátiás kezelés

Beszéljük a kisbabák nyelvét

A klasszikus oszteopátiás vizsgálaton túl az integratív csecsemőterápia legfőbb eszköze, a Baby Body Language (BBL) ismerete is segít abban, hogy a leggyorsabban és legeredményesebben megtaláljuk a probléma fő okát.

A születési traumák oldásával foglalkozó Karlton Therry és Matthew Appleton, híres pre- és perinatális pszichoteraputák azt tanítják, hogy minden kisbaba arra vágyik, hogy megértsük a történetét, amit elmesél nekünk.

A babák a testbeszédükkel és az ún. emlékező sírással (Baby Body Language és Memory Crying) kommunikálják a születés előtti és alatti, még nem integrálódott élményeiket.

Az integratív babaterápia képzéseken részletesen megtanuljuk, hogyan tudjuk értelmezni a babák viselkedését.

A Baby Body Language ismeretével, az integratív babaterápia módszerével olyan problémákra is fény derül, amelyeket manuális vizsgálattal bonyolultabb lenne feltárni.
Amikor már tudjuk, mi okozza a diszfunkciót, oszteopátiás technikákkal lehetőségünk lesz segíteni az olyan problémák esetén, amelyek a szülés során alakultak ki. Ilyen például az elakadás, az idegrendszeri problémák, vagy a méhen belüli tartási rendellenességek…

Miben segíthetünk a kisbabáknak?

Az oszteopátiás technikákkal kezeléseink leggyakrabban az alábbi területeken nyújthatnak segítséget a kisbabáknak:

Mire számíthat Ön és kisbabája egy kezelés során?

A kisbabák kezelése 50 percet vesz igénybe beszélgetéssel együtt.

Édesanyaként természetesen végig a kisbabájával lehet, megérintheti és beszélhet hozzá.

A vizsgálat és a kezelés kizárólag nagyon gyengéd fogásokkal történik, teljesen fájdalommentes. 

Nagyon fontos számunkra, hogy nyugodt, otthonos légkört teremtsünk, mert a babák csak így tudnak megnyílni és befogadóvá válni. 

A kisbabák kezelése során minden esetben mindkét munkatársunk jelen van, hogy kellő figyelmet kapjon a baba is, és a szülők is.

Hogyan tud Ön segíteni a babájának?

Nagyon fontos számunkra, hogy segítsünk a szülőknek abban, ők maguk hogyan tudnak segíteni kisbabájuknak.

Ha rendszeresen, akár csak napi pár percben masszírozza a kisbabáját, akkor stimulálja az immunrendszert, a vérkeringést, nyirokkeringést, az idegrendszert, a hormonrendszert, az emésztőrendszert.

A babamasszázs teljesen egészséges kisbabáknak is nagyon hasznos, de erősíti az oszteopátiás kezelés hatását is.

Készítettünk egy videós és írásos anyagokból álló online tanfolyamot, amelyben részletesen megmutatjuk és elmagyarázzuk, hogyan tudja masszírozni a kisbabáját, akár a születésétől kezdve. Erről bővebben itt olvashat:

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!