Sportolók kezelése

Rengeteg amatőr és profi sportoló látogat el rendszeresen rendelőnkbe. Általában az alábbi célokkal fordulnak hozzánk:

Sportolók oszteopátiás vizsgálata és kezelése

Szakértőnknek fizioterapeuta és oszteopát diplomái mellett személyi edzői és “running coach” végzettsége, valamint aktív sportolói tapasztalata is van, így hatékonyan tudja segíteni a hozzá forduló sportolókat.

Sok sportoló ad számunkra visszajelzést arról, hogy a kezelések hatására hatékonyabban tudják edzeni az izmokat.

Az erőkifejtés sokkal optimálisabb, ha egyik ízületben sincs blokk, minden csont, ízület helyes pozícióban van, rendben van a stabilitás és a biodinamika.

Az a tapasztalatunk, hogy rendszeres kezeléssel a sportolók sokkal jobban védettek az esetlegesen bekövetkező sérülésekkel szemben. Ha a test optimálisan működik, akkor sokkal kevesebb a stressz a szöveteken, az izmokon, csontokon, az ízületeken.

Egyes sportolók kifejezett problémák nélkül érkeznek a rendelőbe, de egy-két kezelés után arról számolnak be, hogy jobban teljesítenek az edzéseken és a versenyeken.

Mi történik a kezelés során?

Sport sérülés kezelése oszteopátiával

A kezelések időtartama 50 perc.

A rendelésre hozzon magával egy kényelmes ruhát!

Az első találkozás előtt e-mailben küldünk egy kérdőívet. A visszaküldött válaszok alapján az anamnézis felvétele során már célzottan tudunk tájékozódni állapotáról.


Fontos tudni, hogy minden kezelés egyedi, a terápia az Ön aktuális szükségleteihez igazodik.

Első lépésként mindig egy rövid beszélgetésre, majd az egész test vizsgálatára kerül sor.

Ennek során képet alkotunk arról, hogy a test melyik részén van a diszfunkció, és ez hogyan vezet a tünetekhez.

A terápia jellemzően kényelmes, gyengéd, és relaxáló hatású. Az esetek döntő részében a páciens egy kezelőasztalon fekszik ruhában, míg a kezelés tart.

A kezelést követően a testének időre lesz szüksége. A szervezete „még sokáig dolgozik” a kapott információkkal. Néhány hétnek el kell telnie két kezelés között, amennyiben több alkalomra van szükség.

A kezelés után két napig nem tanácsos sportolni, nehéz fizikai munkát végezni, nehéz tárgyakat emelni.

Két-három napig igyon sok vizet! A kezelés az izmok anyagcseréjére is hatással van, ezért a szervezetnek sok folyadékra van szüksége.

X

Elfelejtetted a jelszavadat?

Csatlakozz hozzánk!